10 maj Proste wskazówki dotyczące poprawy smaku i jakości posiłków
Niezależnie od tego, czy jesteś zupełnie nowym kucharzem, czy doświadczonym, w kuchni jest wiele źródeł frustracji.
Bez względu na to, jakie masz umiejętności kulinarne, drobne niedogodności mogą sprawić, że przygotowanie posiłku będzie o wiele bardziej stresujące. Oto kilka wskazówek kulinarnych, które pomogą Ci przygotować posiłki bardziej płynnie.Upewnij się, że w pełni wykorzystujesz nóż szefa kuchni, trzymając go prawidłowo podczas użytkowania. Kciuk i palec wskazujący powinny znajdować się po obu stronach ostrza, w miejscu, w którym styka się z rękojeścią. Zapewni to najwyższą kontrolę podczas krojenia składników.Aby zapobiec rozmoknięciu skórki nadziewanych ciast, najpierw posmaruj ciasto białkiem jaja, a następnie piecz je przez około pięć minut, aby się zestaliło. Następnie należy napełnić i upiec jak zwykle. Dzięki temu skórka nie wchłonie zbyt dużej ilości nadzienia podczas pieczenia i nie stanie się miękka i mokra.Upewnij się, że przechowujesz wszystkie swoje przyprawy w chłodnych i ciemnych miejscach. Upewnij się, że nie są nad piecem. Wilgotność, światło i ciepło sprawią, że stracą smak. To nie sprawi, że posiłek będzie smaczny. Zdobądź stojak na przyprawy i przechowuj go w swojej spiżarni.Po ugotowaniu z dużą ilością czosnku, przed umyciem wytrzyj obie ręce o zlew ze stali nierdzewnej. Użyj energicznego szorowania. Pomoże to pozbyć się utrzymującego się na skórze zapachu czosnku. Nie pozostawia zapachu na zlewie ze stali nierdzewnej.Umieść sól na desce do krojenia. Cięcie ziół na desce do krojenia może być trudne.
Mają tendencję do chodzenia wszędzie.
Aby temu zapobiec, zanim zaczniesz, posyp deskę do krojenia odrobiną soli. To zadziała, aby zapobiec ich przesuwaniu się.Dodaj niewielką szczyptę soli morskiej do mielonej kawy bezpośrednio przed zaparzeniem. Dzięki temu każda filiżanka będzie miała wspaniały smak. Proces ten działa dobrze zarówno w tradycyjnym ekspresie do kawy, jak i we francuskiej prasie. Nie dodawaj soli przed zaparzeniem, ponieważ może to pogorszyć smak kawy.Naucz się odpowiednich technik pracy nożem, aby Twój czas w kuchni był bezpieczniejszy, bardziej produktywny i przyjemniejszy. Odpowiednie techniki krojenia nie tylko pomagają zapewnić bezpieczeństwo w kuchni, ale także odpowiednio i równomiernie pokrojone jedzenie wygląda lepiej (co oczywiście sprawia, że smakuje lepiej!) i gotuje się bardziej równomiernie. Przestań odcinać koniuszki palców i przypalać połowę frytek z odpowiednimi umiejętnościami krojenia!Aby uzyskać bardziej puszyste naleśniki, odstaw ciasto na około pięć minut, zanim zaczniesz je wlewać na patelnię. Pozwoli to mące wchłonąć więcej wilgoci zawartej w mieszance, dzięki czemu naleśniki będą lżejsze, a podczas ich gotowania będą bardziej rosły i nadadzą im wspaniały smak restauracji!Podczas smażenia warzyw oliwa z oliwek Pomace jest doskonałym substytutem masła, którego należy użyć. Oliwa z oliwek Pomace jest bardzo przystępna cenowo i nadaje warzywom łagodny smak, który jest całkiem pyszny. Możesz kupić oliwę z oliwek Pomace w każdym sklepie spożywczym na Bliskim Wschodzie. Ma niską zawartość węglowodanów i cenę, co czyni go niezwykle atrakcyjnym.Jest wiele rzeczy, które możesz zrobić, aby pozbyć się stresu związanego z gotowaniem. Teraz, gdy przeczytałeś ten artykuł, masz wiele rad, które możesz zastosować przy następnej wizycie w kuchni. Teraz, gdy masz już te wskazówki, może się okazać, że zechcesz spróbować ugotować coś bardziej wymagającego.